Schůzky 2013/14

První schůzka skautů: 11.9.2013 od 17:15 do 19:00 na klubovně

První schůzka roverů proběhne ve stejném termínu a zde se taky domluvíme na používání klubovny a zda budou naše schůzky probíhat ve stejném čase. Roverský kmen zatím až do konce ledna spadá pod 1. oddíl skautů!!! Každá roverská akce musí být hlášená a schválená vedením oddílu nebo střediska!

Nutné vybavení na schůzky a výpravy pro nováčky i stávající členy!!!(bude kontrola 25.9.2013):

 -Zápisník (slouží k zaznamenávání důležitých poznatků a zážitků, nedoporučuji sešit neboť není uznáván jako zápisník do 1. stupně skautské zdatnosti)

-Uzlovačka (kousek lezecké smyčky asi 1.5m dlouhý a 4-6mm široký – možno zakoupit v Hudy sportu na Husovce* za cca 15Kč, slouží pro nácvik vázání uzlů nebo různé improvizované záchranné prostředky atd.)

-Šátek s píšťalkou (Na hry nebo na signalizaci)

-Skautská stezka

-KPZ!! Krabička Poslední Záchrany, nedílná součást skautova vybavení!! Nejlépe plechová krabička např. od vitamínů nebo čaje, ne moc velká aby se dobře nosila při sobě. Obsah: Povinný: Sirky ve vodotěsném pouzdře (krabička od foto filmu), škrtátko (nalepené na krabičku od foto filmu), kousek svíčky, papír, špaček tužky, nitě různých barev, jehla, zavírací špendlíky, knoflíky, náplasti, hřebíky, napínáčky, žiletka, kousek křídy(v něčem zabalený), provázek, drátek(nejlépe mosazný), 50Kč, známka na dopisy, na víčko krabičky zevnitř nalepit nouzová tel. čísla, tel. čísla rodičů a vaše jméno případně i adresu. Nepovinný: tuhý líh, alufólie, gumičky, delší kus drátu, manganistan draselný, háček na ryby, splávek, vlasec, magnet(neodim). Z toho co je zde napsáno by se dal naplnit baťoh, takže volte rozumné množství jednotlivých částí!!

        *Toto není reklama a nesmí to být ani za reklamu považováno, má to pouze informativní charakter!

Jednotlivé kusy výbavy i v KPZ si detailně probereme na schůzce (co se na co dá použít atd.)

Dál čtěte pouze v případě že vás láká tuto záležitost sabotovat:

Pokud se vám do toho nechce, tak znovu a letos snad naposled, vás upozorňuji, že skauting je ryze dobrovolná záležitost, a tudíž není vaší povinností chodit na schůzky. Pokud ovšem na schůzky chodíte a budete chodit, pak budete bohužel muset respektovat stanovená pravidla. Pro nově příchozí budou podmínky ZATÍM mírnější.