Březnová výprava

O víkendu, 1.-2.3., se konala výprava na skautském srubu. Byla to už v pořadí druhá, na které jsme se kromě jiného hlavně připravovali na Svojsíkův závod, který se kvapem blíží.

Sešli jsme se v pátek okolo šesté hodiny večer. Ze začátku jsme si spíše povídali, probírali nové rozdělení družin, i jiné drobnosti. Mezitím nám Vojta připravoval hru. Šlo o hru, ve které jsme v rámci skupin představovali dva internetové servery-Facebook a Google, pro které jsme sháněli různé informace. Kromě hledání v různých odborných knihách jsme museli používat i jízdní řády, což se nám může na závody obzvlášť hodit.  Poté jsme dostali  kvíz, který prověřil naše znalosti ze schůzek potřebné na závody a zahrály si i další týmové hry-např. vymyslet způsob, jak se postavit celá skupina na jeden papír,.. Večer jsme se ještě podívali na trochu zdlouhavý film ,,Vzhůru do oblak‘‘ a šli spát.

Druhý den ráno nás, stejně jako minule, vzbudil Ondra a vyšli jsme ven na rozcvičku. Po konečném probuzení a snídani nás Ondra učil o orientaci v terénu. Probírali jsme, co znamená deklinace a inklinace. Také jsme vyrazili na Zebín. Odtamtud jsme měli pojmenovávat kopce v okolí a taky měřit jejich a jiné azimuty. A když jsme se navrátili na srub, měl pro nás Ondra připravenou přednášku na zajímavé téma-voda. Povídal nám o vodě, jak s vodou hospodaříme, proč je pro nás důležitá, na co vše ji potřebujeme, ale taky o riziku ztráty pitné vody, spojeném s globálním oteplováním..

To byla poslední část naší výpravy, a proto jsme si už jen dobalili pár zbývajících věcí a okolo jedné hodiny šli domů.

Zapsala Kačka K.

Fotogalerie