Obrok 2019

Ve středu 22.5. ráno jsme se sešli na autobusovém nádraží v sestavě 6 lidí-Dub, Eva, Martin, Double, Terka, Kačka. Odtud jsme odjeli autobusem na Černý Most, kde jsme přestoupili na metro. V metru jsme potkali jednoho skauta z Prahy a zjistili jsme, že taky jede na Obrok a seznámili jsme se s ním. Náš nový kamarád se od nás po chvilce odpojil, protože jel vlakem, a my jsme pokračovali na autobusové nádraží v Roztylech. Na autobus jsme si chvíli počkali a pak hurá směr Benešov .Z okýnek autobusu jsme viděli skauty v šátcích a zahlédli jsme skauty vypadající jako ti z Lázní Bělohrad. Autobus s námi zastavil na místní zastávce, vystoupili jsme, vzali si věci a vydali jsme se na zastávku vláčku. Tam jsme viděli skauty z LB a ano, doopravdy to byli oni!. Potom pro nás přijel vláček, který nás dopravil do prostor Konopiště. Před bránou Obroku jsme museli stát několik minut a čekat, než začne registrace lidí. Dub, jakožto šéf naší družiny, vyřídil registraci a prošli jsme bránou. V průběhu toho začalo pršet a déšť nás doprovázel celou středu. Postavili jsme si stany, naházeli do nich věci pak jsme dělali různé věci a šli spát.

Ve čtvrtek nás čekala část programu zvaná Služba, během které jsme se vydali do místních technických služeb, odkud nás dovezli někam na sídliště, kde jsme uklízeli odpadky (a to jich tam bylo). Během uklízení mě překvapilo, kolik kolíčků se jen tak válí na ulici. Našli jsme žížalu, kterou jsme pojmenovali, já plus dalších pár lidí jsme se vyfotili s pistáciovou fabií a pak jsme šli nakoupit. Potom nás čekali nějaké hry na louce.

V pátek nás čekalo vyprávění pamětníků, společně jsme šli na Billa a Ezopa, potom většina šla na „M(a)y day“ tam se dělalo něco, co mělo pomoct člověku v sobě něco najít nebo tak, ale to já nevím, protože jsem na to nešel a poslechl jsem další pamětníky, Rysa a Hroznýše. Odpoledne se konala Velká hra, na kterou jsme nešli a šli radši do Benešova (nakoupit a odvolit). Večer nám hrály skautské kapely.

V sobotu nás čekaly zajímavé netradiční sporty. Odpoledne se konalo hodně přednášek. Večer se konaly koncerty a zakončení. V neděli jsme se zabalili a odjeli domů. Každý den se konaly ranní a večerní nástupy, rozcvička a zpívání u táboráku. Velmi oceňuji možnost dívat se tam v krčmě na hokej. Souběžně se tam odehrávalo několik programů, takže člověk vždy našel to, co ho zajímalo. Na Obroku jsme poznali spoustu nových lidí a kamarádů. Klidně bych tam zůstal po delší dobu.

Zapsal: Martin