Podzimní výprava

Ve dnech 18-19.10.2019 se odehrála podzimní výprava skautů, skautek, roverů a rangers. Setkali jsme se v pátek 18.10. večer na srubu, protože na nás čekaly hry s Kačkou a Evou. Hráli jsme skautské aktivity a přemýšleli o tom, co to znamená být skautem. Protože náš oddíl bude má nové skautské stezky, zkontrolovali Vojta s Tichošlápkem všem stezky a řekli jsme si něco o jejich plnění. Nebyli jsme ale dlouho vzhůru, protože budík jsme měli nařízený na nepříjemně brzkou ranní hodinu.

Vstávali jsme již v 6:00 a rychle se nasnídali, sbalili si věci na výlet a pomalu odešli na vlakové nádraží. Přesně v 7:33 nám odjížděl vlak směrem na Turnov. My ale vystoupili již v zastávce Borek pod Troskami a vydali se na cestu Přírodní rezervací Podtrosecká údolí. Míjeli jsme rybníky Nebák a Věžák, které známe z mnoha pohádek. Cestou jsme se vyfotili s lamou, ovcemi a opiddem. Cílem naší cesty ale bylo bývalé tábořiště jičínských skautů nad kempem Svitačka. Ondra nám pověděl něco o přírodní rezervaci Apolena a po krátké obědové pauze jsme si šli zahrát na louku pod Troskami hry.

Čas ale běžel neúprosně rychle a my se museli odebrat na vlak do Ktové. Cesta do Jičína nebyla dlouhá a posléze jsme se vrátili na srub, kde jsme si zabalili věci a šli ven hrát softball. Je třeba říci, že tato výprava se vyvedla hlavně díky pěknému podzimnímu počasí.

https://www.zonerama.com/skautjicin/696846