Roznášení Betlémského světla

Prosba pro všechny skauty, skautky, rovery a rangers. V letošním roce jsme se více zapojili do akcí týkajících se Betlémského světla (https://www.betlemskesvetlo.cz/ ). Čekají nás dvě akce pro veřejnost, na kterých budeme potřebovat vaši pomoc. Více o skautských akcích k Betlémskému světlu v Jičíně zde: http://jicin.skauting.cz/

Vánoční procházka za betlémskou spirálou

Dne 22.12. v cca 13:45-14:45 předáme Betlémské světlo na akci Nadačního fondu JMP. Rodiče s dětmi půjdou krátkou procházku z Lodžie do Zámeckého parku, kde budou vytvářet spirálu ze svíček s Betlémským světlem.

Prosím 2-3 lidi, kteří by byli ochotní přijít v neděli 22.12. v 13:15 na srub, kde dostanou lucerničky s Betlémským světlem a půjdou s ním do Lipové aleje k areálu, kde se potkají s průvodem od Lodžie, zapálí jim tam jejich lucerničky Betlémským světlem a přijdou zase na srub.

Zájemci se hlaste co nejdříve na email [email protected] nebo jakkoliv jinak Vojtovi.

Seznam přihlášených: 0

Cesta Betlémského světla

Na Štědrý den 24.12. nás čeká od 10:00 do 16:00 předávání Betlémského světla na různých místech v Jičíně. Pojedeme kočárem taženým koňmi po různých zastávkách po Jičíně, kde budeme předávat Betlémské světlo veřejnosti a zpívat koledy (více o akci http://jicin.skauting.cz/).

Je třeba zajistit minimálně 3 lidi po celou dobu akce, kteří se budou vozit kočárem a šířit Betlémský požár v cizích lucerničkách a ideálně i zpívat (není podmínkou). Nemusíte se zúčastnit celé akce, můžete se různě prostřídat a stačí přijít třeba jen na dvě hodiny. Jen mi to musíte včas napsat, abych s Vámi mohl počítat.

Zároveň s tím by bylo fajn, když byste přišli i s rodiči na zastávku, která je nejblíže vašemu domovu a zazpívali si s námi koledy. Hudební nástroje vítány (flétny, kytary, varhany) – já si vezmu harmoniku.

Zájemci se hlaste co nejdříve na email [email protected] nebo jakkoliv jinak Vojtovi.

Seznam přihlášených: 0

Případné jakékoliv dotazy rád zodpovím na emailu [email protected] nebo tel. 604687500

Vojta