Aktuálně k pozastavení činnosti

Nazdar!

Jelikož jsme se nějakou dobu neviděli, rád bych Vám tímto způsobem shrnul aktuální informace (20.11.2020) ohledně epidemiologických opatření a postupného návratu k činnosti a zodpověděl možná některé otázky, které by mohly vzniknout.

Schůzky

Schůzky se budou v omezeném režimu konat, až bude vyhlášen 2. stupeň PES (Protiepidemický systém). Potom budeme moci mít schůzky na srubu (každá družina v jedné místnosti a s rouškami). Tento stav nastane, pokud mi dovolíte si trochu zavěštit z koule, nejdříve po Novém roce. Hned jak budeme vědět více, dáme vám vědět.

Výpravy

S výpravami to bude ještě smutnější. Jednodenní venkovní výprava by se mohla opět uskutečnit, když bude 2. stupeň PES, vícedenní akce s přespáním a stravováním bude moci být, až když bude 1. stupeň PES. Můj osobní tip je tedy jednodenní výlet v únoru, výpravy s přespáním třeba až v dubnu. Stejně jako se schůzkami, až budeme vědět, že se bude moci konat jednodenní výlet nebo vícedenní výprava, dáme Vám vědět.

Betlémské světlo

Do konce roku chystáme už jen jednu akci a to je roznášení Betlémského světla. Nejpravděpodobnější scénář: na Štědrý den dopoledne budeme předávat Betlémské světlo v určitý čas na třech místech v Jičíně, nejspíš budou nutné roušky a rozestupy. Počítám s pomocí Tukanů, skauti a skautky si budou moci pro světýlko dojít. Rozvážení kočárem letos nebude.

Tábor

Tábor bude, věřme tomu. Termín je určen 3-17.7.2021 v Netolicích. Těšte se.

Skauting na dálku

Abyste se doma nenudili, připravili jsme si pro vás trojlístek aktivit, pomocí kterých jsme s vámi stále v kontaktu. Skautský přebor ukáže, kdo z vás není lenoch a splní všechny výzvy, které vám posíláme. Zde na webu už je i tabulka průběžného pořadí – mrkněte. Online schůzky se konají téměř každý čtvrtek, setkejte se s kamarády ze skautu v době schůzky. Na schůzkách vám zadáváme nové výzvy přeboru a občas hrajeme i různé hry. Co dělat doma je seznam aktivit, které doma můžete zkoušet, když byste se náhodou nudili.